ΥΛΙΚΑ (4 άτομα):
-τα μπουκετάκια από 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κουνουπίδια
-2 μέτρια καρότα κομμένα σε μεσαίου μεγέθους ροδέλες
-200 γρ. βραστό ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
-5 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
Για την κρέμα
-750 γρ. γάλα φρέσκο άπαχο
-αλάτι, πιπέρι
-3 κ.σ. κορν φλάουερ
-1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
-200 γρ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
-1 βιολογικό αυγό ελαφρώς χτυπημένο
-6-8 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας με λίγα λιπαρά
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 15’. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ορθογώνιο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Παίρνουμε ½ φλιτζάνι από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουερ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μείγμα του ταψιού. Τη στρώνουμε με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με τις φέτες τυριού. Ψήνουμε για 30’ στο φούρνο.
Προετοιμασία : 30’
Ψήσιμο : 30’
Θερμίδες ανά μερίδα : 364
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!