Σχετικά με εμάς | nutricare.gr

Σχετικά με εμάς

Τα κλειδιά μιας έξυπνης διατροφής είναι η ποικιλία, η ισορροπία και το μέτρο.

Η Αναστασία Παπαδοπούλου αποφοίτησε το 2001 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η πανεπιστημιακή της διατριβή αφορούσε τις παθήσεις του Γαστρεντερικού Συστήματος και τη διαιτολογική τους αντιμετώπιση.

Έχει εκπαιδευτεί σε πέντε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας στη διαιτολογική αντιμετώπιση διάφορων κλινικών περιπτώσεων κι έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για την Ψυχολογική υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από ανορεξία και βουλιμία.

Από το 2001 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο, ενώ από το 2003 εργάζεται ως Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος στην Κλινική «Υγείας Μέλαθρον» του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας.

Από το 2005 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παθολογίας κου. Μουντοκαλάκη. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ Διαιτολογίας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων. Είναι επίσης μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου», της «Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας», της «Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μετβολισμου – GRESPEN», της «Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού – ESPEN» και της «Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας».

Από το 2010 είναι μέλος του Κέντρου Παχυσαρκίας (www.obese.gr), υπεύθυνη για την προεγχειρητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση των ατόμων που υποβάλλονται σε χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Έχει εκπαιδευτεί στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (ISO 22000) και την ισχύουσα σχετική νομοθεσία και από το 2012 έχει αναλάβει ρόλο Συντονίστριας Ομάδας Ασφάλειας Τροφίμων, κατά τη διαδικασία σχετικής πιστοποίησης της Κλινικής «Υγείας Μέλαθρον».

Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την περίοδο 2019 - 2020 εξειδικεύθηκε σε θέματα Αθλητικής Διατροφής, με την παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων.

Η μεγάλη κλινική εμπειρία, καθώς και η παρακολούθηση και συμμετοχή σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Ιατρικά και Διαιτολογικά Συνέδρια, της επιτρέπουν να γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την αντιμετώπιση των κλινικών περιστατικών, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με καρδιολογικά νοσήματα, διαβήτη, παχυσαρκία και καρκίνο.

Γλέντης Παναγιώτης

Ειδικός Χειρουργός


Ο ιατρός Παναγιώτης Γλεντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 , σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εξειδικεύθηκε στην ειδικότητα της Χειρουργικής στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αθηνών. Έχει πιστοποιηθεί και αποκτήσει την εξειδίκευση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (EAES - European Association for Endoscopic Surgery) στους τομείς:
• Χειρουργικής της Παχυσαρκίας
• Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Στομάχου-Οισοφάγου & Γαστροοισοφαγικής Συμβολής
• Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Ορθοπρωκτικής χώρας.
Από τον Απρίλιο 2007 είναι από τους πρώτους χειρουργούς στην Ελλάδα που μετέβη στο Στρασβούργο (IRCAD/EITS) & εξειδικεύθηκε στην Ρομποτική Χειρουργική δια του Ρομποτικού συστήματος DaVinci.
Επίσης εξειδικεύθηκε στην Ογκολογική & Ενδοκρινική Χειρουργική και έχει μεγάλη εμπειρία με εκατοντάδες επεμβάσεις στους τομείς αυτούς. Εθήτευσε ως Διδάσκων Καθηγητής της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, εργάζεται στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής κάτω από την αιγίδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών & της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου διεξάγει ερευνητικά προγράμματα και πειραματικά χειρουργικά πρωτόκολλα.
Έχει πάνω από 50 δημοσιευμένες ανακοινώσεις εργασιών του σε Ελληνικά & Διεθνή Συνέδρια και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην σύγχρονη χειρουργική με μετεκπαιδευτικά σεμινάρια & προγράμματα στα οποία συμμετέχει. Είναι μέλος των κάτωθι επιστημονικών εταιρειών:
• Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία website
• Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής website
• International Society of Surgery (ISS/SIC) website
• Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας website
• European Association for Endoscopic Surgery website
Aπό το 2003 εργάζεται στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ στο οποίο είναι Επιστημονικός Συνεργάτης, ενώ συνεργάζεται και με άλλα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια υψηλού κύρους, όπωςτο ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ, το θεραπευτήριο METROPOLITAN, το DOCTOR'S HOSPITAL , κ.α. όπου και χειρουργεί με την ομάδα του.

Θωμάς Δημήτριος

Ενδοκρινολόγος


Εισήχθη κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 03/12/1996. Απέκτησε την Ειδικότητα του Ενδοκρινολόγου και κατόπιν τον τίτλο διδακτορικής διατριβής στις 11/12/2006.
Διατέλεσε έμμισθος συνεργάτης του Διαγνωστικού και θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών «ΥΓΕΙΑ» από τις 9/4/2000 έως τις 5/09/2003.
Σήμερα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ενδοκρινολογικής μονάδας του τμήματος Παθολογικής Φυσιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διατηρεί έμμισθη θέση Ενδοκρινολόγου στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης «Τ.Υ.Π.Ε.Τ», καθώς και Ιδιωτικό Ιατρείο στη Λ. Κηφισίας 62, στον 5ο όροφο.
Διεύθυνση ιατρείου : Λ. Κηφισίας 62, 5ος όροφος
Τηλ: 210 6985080 κιν: 6945654202, email: thomasproge@endo.gr


Ελένη Δ. Ποθουλάκη

Παιδίατρος


Με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 2/12/1999 με «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».
Υπηρέτησε την Υπηρεσία Υπαίθρου της για δύο χρόνια στο Περιφερειακό Ιατρείο Δαφνών του Κ.Υ. Ακράτας του Νοσοκομείου Αίγιου.Εκπαιδεύθηκε στο Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας για δύο χρόνια και κατόπιν για δυομισι χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από το οποίο έλαβε με επιτυχία την ειδικότητα της Παιδιατρικής.Εργάσθηκε για δύο χρόνια στο Παιδοπνευμονολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» ως επιστημονικός συνεργάτης όπου και εξιδεικεύθηκε σε παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος ,στο άσθμα. στην αλλεργική ρινίτιδα και στις υπολοιπές αλλεργικές παθήσεις.Κάνει το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών.
Διεύθυνση ιατρείου : Μπουμπουλίνας 14 πίσω από το Πολυτεχνείο
Τηλ: 210 3800333 κιν: 6932068197, email: elpoth@in.gr

Σταμάτης Π. Ευσταθίου

Παθολόγος


Ο Σταμάτης Ευσταθίου γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1988 από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και το 1994 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας μετά από άσκηση στην Γ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την περίοδο διεύθυνσής της από τον Καθηγητή κ. Μουντοκαλάκη. Εξειδικεύτηκε στην υπέρταση κάτω από την επίβλεψη των Καθηγητών κ. Στεργίου και κ. Αχείμαστου επί μια πενταετία ως συνεργάτης του Κέντρου Υπέρτασης του Νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα την επίδραση του γενετικού προφίλ στην αποτελεσματικότητα της αντιϋπερτασικής θεραπείας.
Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην επικοινωνία της Ιατρικής από το Open University της Μ. Βρετανίας. Επιπλέον, μετεκπαιδεύτηκε στη μεθοδολογία της έρευνας, το σχεδιασμό κλινικών μελετών και τη στατιστική ανάλυση βιοϊατρικών δεδομένων (Department of Biostatistics, Harvard School of Public Health), καθώς και στην αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας και του σακχαρώδους διαβήτη στη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών προγραμμάτων PACE και FORWARD, αντίστοιχα.
Έχει συμμετάσχει σε 110 περίπου ερευνητικές δημοσιεύσεις ή ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ υπάρχουν περίπου 700 αναφορές σε επιστημονικές εργασίες του στη διεθνή βιβλιογραφία. Τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο “Alberto Ferrari” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης για την καλύτερη ερευνητική εργασία με αντικείμενο την πρόβλεψη της ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου στους εφήβους (μελέτη PREMA) και το 2014 με το βραβείο “Population Science Award” της Παγκόσμιας Εταιρείας Υπέρτασης για την καλύτερη ερευνητική εργασία με αντικείμενο την πρόβλεψη της ανάπτυξης υπέρτασης σε νέους ενηλίκους (μελέτη YOUTH). Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και κριτής ιατρικών εργασιών σε 20 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ως εκπαιδευτής/ομιλητής έχει πάρει μέρος με διαλέξεις και θεματικές εισηγήσεις σε 80 περίπου επιστημονικές συναντήσεις, σεμινάρια και συνέδρια. Από το 2004 εργάζεται ως ιδιώτης παθολόγος και ως Επιμελητής Α΄ στο Κέντρο Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων της κλινικής «Υγείας Μέλαθρον» του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας με κλινικά και ερευνητικά αντικείμενα την υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία, το σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία και το κάπνισμα.
Διεύθυνση ιατρείου: Ανδρέα Γεωργίου 13, Κυψέλη, 114 76, Αθήνα,
Τηλ.: 210 6534723, 6949 071537, fax: 210 6534723,
email: stamatise@gmail.com, www.medicalsearchengine.info


Ευαγγελία Καφούνη

Ψυχολόγος


Η Ευαγγελία Καφούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2017 στο Χαλάνδρι.
Η πτυχιακή της εργασία είχε ως θέμα τις μορφές ρατσισμού Ελλήνων απέναντι σε μετανάστες σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση ως βοηθός ψυχολόγου το 2010 στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε) στο Αιγάλεω και το 2011 στον Ξενώνα «SOS ELIZA», σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS.
Μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, ολοκληρώνοντας με επιτυχία εργασίες ανάλυσης περιστατικού, καθώς και εργασίες με θέμα την Κοινωνική φοβία και την Οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Για τρία χρόνια (2015 – 2018) συνεργάστηκε ως ψυχολόγος στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και συγκεκριμένα στη Μονάδα έγκαιρης παρέμβασης για έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους (ΠΛΕΥΣΗ). Το 2018 πήρε το δίπλωμά της στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία, παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity», στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ - NCFED).
Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως:
•«Πρακτικές εφαρμογές στη διαχείριση του πένθους», στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής
•Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις πρόληψης στη σχολική και τοπική κοινότητα» της Μονάδας Κεθεά – Δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης.
•Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικού Τμήματος Σισμανογλείου
•4ο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής, Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.ά.
Γραφείο: Ανδρέα Παπανδρέου 99, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 2110129422 / 6976919970
Ιστοσελίδα: http://www.psychognosis.gr

Πατρίκιος Γεώργιος

Ειδικός Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος


Ο κ. Γεώργιος Πατρίκιος είναι Ειδικός Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος. Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο του Πειραιά το 1993. Εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (ΣΣΑΣ) το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000.
Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική – Γυναικολογία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο Περιφερικό Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «ΈΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ”. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα, ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeons, και ALSO (Advance Life Support in Obstetrics). Απέκτησε την πιστοποίηση στην Κολποσκόπηση – Παθολογία Τραχήλου, μετά από εξετάσεις της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP), στις οποίες έλαβε τιμητική διάκριση ως αριστεύσας.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης (HSCCP). Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του (Master of science - MSc) στο αντικείμενο της Αναπαραγωγικής - Αναγεννητικής Ιατρικής (Reproductive - Regenerative Medicine), στην Ά Μ/Γ κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το αντικείμενο της Μεταπτυχιακής του εργασίας ήταν η επίδραση της Βιταμίνης Ε στην αιμάτωση των ωοθηκών σε γυναίκες με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).
Εξειδικεύτηκε για 2 έτη, ως SubSpecialist Fellow στην Υπο-ειδικότητα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (Reproductive Medicine-IVF), στη Μονάδα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Ά Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) και το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Μαιευτικής - Γυναικολογίας (EBCOG).
Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής της Ά Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE).
Έχει παρακολουθήσει πλήθος Ελληνικών και Διεθνών εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων (Training Workshops), στο αντικείμενο της Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (Υστεροσκόπηση – Λαπαροσκόπηση) , και ειδικότερα στα πλαίσια της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγης – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει εκπονήσει εργασίες σχετικές με την ειδικότητά του.
Συνεργάζεται με Ιδιωτικά Θεραπευτήρια υψηλού κύρους, όπως οι Μαιευτικές Γυναικολογικές Κλινικές ΓΑΙΑ (Ομίλου Ιατρικού Αθηνών), ΡΕΑ, ΛΗΤΩ , κ.α, όπου χειρουργεί και διεκπεραιώνει τα Μαιευτικά του περιστατικά.
Διεύθυνση ιατρείου: Βουρνάζου 31 (Στάση Μετρό Αμπελοκήπων-Έξοδος Σούτσου), Αμπελόκηποι, 11521.
Τηλ: 210 6430241, 6978506467, email: gpatrikiosmd@hotmail.com


Αντωνία Κάραλη

Γενική Ιατρός


2002: Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2002-2004: Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού: Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού.
2007: Απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής από το Π.Γ.Ν. Αθηνών Γ. Γεννηματάς.
2007: Μετεκπαιδευθείσα στην αισθητική ιατρική στις ΗΠΑ (American Academy of aesthetic medicine).
2008-2010: Επιμελήτρια Β΄ Γενικής Ιατρικής στο ΕΣΥ.
2010: Μετεκπαιδευθείσα στην Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών Πεκίνου.
2010 έως σήμερα : Ιδιώτης Ιατρός.
2011-2013: Θεράπων ιατρός στη Μονάδα Υγείας ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας.
Συμμετοχή σε πολυάριθμα συνέδρια. Παρακολούθηση 16 μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης. 7 δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά και 1 συμμετοχή σε βιβλίο. 60 ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια. 25 ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Μέλος ιατρών του κόσμου.
Επικοινωνία: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΛΗ
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 71, Αθήνα
Τηλ.: 2108983874
www.velonismos-athina.com

Νταβέλος Αθανάσιος

Ιατρός Εργασίας


Ο κ. Αθανάσιος Νταβέλος είναι Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Γεννήθηκε το 1975 στο Αργολικό Αργολίδας, αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο του Άργους το 1993 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (1994-2000).
Ειδικεύτηκε στην Ιατρική της Εργασίας στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», παρακολούθησε επιτυχώς την εκπαιδευτική δραστηριότητα του τμήματος Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και εκπόνησε διπλωματική μελέτη με θέμα “Occupational health of Athens taxi drivers”. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επαγγελματική και περιβαλλοντική υγεία ενώ έλαβε πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην ψυχολογία της εργασίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2008 έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες διαφόρων κλάδων ως Ειδικός Ιατρός Εργασίας.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος, επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΞΥΠΠ «Εργοασφάλεια» και μάχιμος ιατρός εργασίας ιδιωτικών εταιρειών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και έχει εκπονήσει εργασίες σχετικές με την ειδικότητά του.
Η σύζυγος του Ελίνα Παπαδοπούλου είναι επίσης ιατρός και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά

Λούρμπας Γεώργιος

Αλλεργιολόγος παίδων - ενηλίκων


Σπούδασα με άριστα στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου ‘La Sapienza’ στη Ρώμη. Είμαι Medical Expert για τη κνίδωση στην Ευρώπη και συγγραφέας των Ελληνικών Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Ανοσοθεραπεία.
Απόκτησα την ειδικότητα της Αλλεργιολογίας στο Αλλεργιολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Λαϊκό, στο νοσ. Ανδρέας Συγγρός, στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Άσθματος και Αλλεργίας στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στο Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία και στο Αλλεργιολογικό Τμήμα της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στο οποίο σήμερα είμαι επιστημονικός συνεργάτης.
Είμαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και ενεργό μέλος της ομάδας Ιατρών που μελέτησαν το άσθμα στους αθλητές της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχαν στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.
Κατέχω τα πτυχία PHTLS (Pre Hospital Life Support) και Πτυχίο Προχωρημένης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (Π-ΚΑΡΠΑ) ενώ μιλώ την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.
Εξετάσεις και θεραπείες που διενεργούνται στο ιατρείο:
1)Ειδικά Αλλεργικά Τεστ σε όλα τα αλλεργιογόνα του αέρα ( π.χ. ακάρεα σκόνης, γύρεις, γρασίδια, ελιά, περδικάκι κτλ.) για την ανεύρεση του αιτιολογικού παράγοντα οποιασδήποτε αναπνευστικής αλλεργίας (ρινίτιδας, άσθματος, επιπεφυκίτιδας)
2)Πλήρης Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση, ροομέτρηση και εξέταση περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα (Οξυμετρία) και πρόκληση βρογχικής υπεραντιδραστικότητας για την επιβεβαίωση άσθματος
3)Έλεγχος ρινικής λειτουργίας
4)Θεραπεία ρινίτιδας και άσθματος με ειδική απευαισθητοποίηση (ανοσοθεραπεία – εμβόλια, σε αεροαλλεργιογόνα (ακάρεα σκόνης, γύρεις, μύκητες κτλ.)
5)Ειδικά Αλλεργικά Τεστ σε καλλυντικά, φάρμακα, τροφές ( γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά, κρέατα, φρούτα, αντιβιώσεις κ.α).
6)Ειδικές προκλήσεις σε τροφές, φάρμακα, αεροαλλεργιογόνα
7)Ειδική χαρτογράφηση και αξιολόγηση του δέρματος σε ατοπική δερματίτιδα – έκζεμα, κνίδωση κτλ.
8)Ειδικά τεστ διερεύνησης κνίδωσης και ειδικά εμβόλια για τη θεραπεία της.
Διεύθυνση ιατρείου: Αλκιβιάδου 185 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
Τηλ.: 2104288000, 6978993748
email: glallergy@gmail.com, www.alergiologos.gr

Ιωάννου Λασκαρίνα

Γυμνάστρια, Personal Trainer


Η Ιωάννου Λασκαρίνα είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών από το 2006. Tο 2010 παράλληλα με την εργασία της σε μεγάλο κέντρο αποκατάστασης ολοκληρώνει την εξειδίκευσή της στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος με τη μέθοδο Vodder, παρακολουθώντας στην Ελλάδα τον αντίστοιχο κύκλο σπουδών που γίνεται στη Γερμανία.
Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια pilates (mat και reformer), manual therapy, muscle energy techniques και νευροφυσιολογίας πόνου. Επίσης, έχει εργαστεί σε φυσικοθεραπευτήριο και ορθοπαιδικό ιατρείο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται κυρίως με το λεμφοίδημα και το clinical pilates.
Άρθρο της με θέμα «Oστεοπόρωση και άσκηση» έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό της ΕΕΧΟΤ (Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας).
Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας από το 2007. Το 2014 συμμετείχε ως ομιλήτρια στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας με θέμα «Δευτερογενές λεμφοίδημα άνω άκρου μετά από μαστεκτομή: διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες-Μέθοδος Vodder».
Tηλ.: 6992773571, email: laskarinaioannou@yahoo.com

Γιάννης Α. Βόμβας

Γυμναστής, Personal trainer


Eίμαι απόφοιτος της Βρετανικής Σχολής Premier Training International (UK) με ειδίκευση στο Personal Training. Η αθλητική μου ζωή ξεκίνησε περίπου στα οχτώ μου ερασιτεχνικά με τον στίβο. Έπειτα απο την συμμετοχή μου σε διάφορους σχολικούς αγώνες στο άθλημα της σφαιροβολίας, ασχολήθηκα με την καλαθοσφαίριση έως τα 16 μου (Α.Σ Ν.Ηρακλείου).
Η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη, η φυσική, με κέρδισε και απέκτησα Πτυχίο Φυσικού (ΕΚΠΑ) και μετέπειτα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Σωματιδιακή Φυσική (Royal Holloway, London).
Kατα την διάρκεια της φοίτησής μου στο Λονδίνο, παρακολούθησα και ολοκλήρωσα την βασική πιστοποίηση:
Diploma in Fitness Instructing and Personal Training (Premier Training International, 2013-2015)
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ακολούθησαν:
TRX Suspension training Course L1 (A2ΖFitness, 2015)
Kettlebell Trainer A Level (IGSF Greece, 2015)
Σεμινάριο A’ Βοηθειών “BLS/AED Provider Course” (ERC, 2015)
Tα τελευταία χρόνια εργάστηκα ως group trainer σε συλλόγους μαχητικών αθλημάτων και γυμναστήρια, ενώ παράλληλα ανέλαβα πλήθος ειδικών και μη περιπτώσεων ως personal trainer. Ειδικεύομαι κυρίως στο personal training και τα mini groups.
Tηλ.: 6980615135 & 6977287738
www.personanova.gr, email: info@personanova.gr

Ελένη Δ. Καραντάνη

Γυμνάστρια, Personal Trainer


Είμαι πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής και πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Πιλάτες. Ξεκίνησα να γυμνάζομαι στα τρία μου χρόνια στον Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου (1990 - 2002) με ιδιαίτερη αγάπη στους ασύμμετρους ζυγούς (δίζυγο). Στην ηλικία των δεκαέξι ετών μεταπήδησα στο Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ-χώρος εκγύμνασης εθνικής ομάδας γυναικών και ανδρών, 2002-2004). Η αθλητική μου καριέρα διήρκησε έως τα δεκαοχτώ, όταν και ξεκίνησα τις ακαδημαϊκές μου σπουδές.
Παράλληλα με την πορεία μου στο χώρο του αθλητισμού ασχολήθηκα και με το μπαλέτο (Σχολή Μπαλέτου ΄΄Έλενας Μιχαηλίδου΄΄ (Κόρινθος), 1992 – 1998). Το αποκορύφωμα σε αυτή μου την προσπάθεια ήταν όταν κέρδισα υποτροφία από τη μεγάλη σχολή της Anna Petrova (1998 - 2000), για τις αίθουσες του Βρετανικού μπαλέτου.
Στο επόμενο διάστημα έλαβα BSc in Business Administration (2004-08) και ΒΑ in Design (2008-12).
Συνέχισα με πιστοποιήσεις στον χώρο της γυμναστικής ως εξής: Δίπλωμα Instructor "Ultimate Pilates of Greece" (Μat 1-3, Αnatomy, Basic Principles, Equipment, 2012-2014) Δίπλωμα Spinning Instructor (Spinning Greece, 2013) και για Α’ Βοήθειες:
Σεμινάριο “BLS/AED Provider Course” (ERC, 2015)
Έχω εργαστεί σε personal training studio στην Κόρινθο και επι του παρόντος στην Αθήνα, ενώ παράλληλα έχω αναλάβει και διάφορα ομαδικά τμήματα σε γυμναστήρια. Ειδικεύομαι κυρίως στο personal training και τα mini groups.
Τηλ.: επικοινωνίας: 6980615135 & 6977287738
www.personanova.gr, email: info@personanova.gr


Ειρήνη Η. Σκεύα

Παθολόγος - Υπερτασιολόγος


Η Ειρήνη Σκεύα γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1984 από το Λύκειο Φιλοθέης και το 1991 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας μετά από άσκηση στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων Θεσσαλονίκης, Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και στην Γ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την περίοδο διεύθυνσής της από τον Καθηγητή κ. Μουντοκαλάκη.
Εξειδικεύτηκε στην υπέρταση κάτω από την επίβλεψη των Καθηγητών κ. Στεργίου και κ. Αχείμαστου επί μια πενταετία ως συνεργάτης του Κέντρου Υπέρτασης του Νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τις διαφορές αντιυπερτασικού αποτελέσματος αποκλεισμού του άξονα ρενίνης – αγγειοτασίνης, ανάλογα με τη θέση φαρμακολογικής παρέμβασης. Επιπλέον, μετεκπαιδεύτηκε στη μεθοδολογία της έρευνας, το σχεδιασμό κλινικών μελετών και τη στατιστική ανάλυση βιοϊατρικών δεδομένων (Course in Clinical Trials, Department of Biostatistics, Harvard School of Public Health), καθώς και στην αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών προγραμμάτων PACE.
Έχει συμμετάσχει σε 110 περίπου ερευνητικές δημοσιεύσεις ή ανακοινώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης σε 15 κλινικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την υπέρταση. Τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο “Alberto Ferrari” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης για την καλύτερη ερευνητική εργασία με αντικείμενο την πρόβλεψη της ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου στους εφήβους (μελέτη PREMA) και το 2014 με το βραβείο “Population Science Award” της Παγκόσμιας Εταιρείας Υπέρτασης για την καλύτερη ερευνητική εργασία με αντικείμενο την πρόβλεψη της ανάπτυξης υπέρτασης σε νέους ενηλίκους (μελέτη YOUTH).
Έχει πάρει μέρος σε διαλέξεις και θεματικές εισηγήσεις σε επιστημονικές συναντήσεις, σεμινάρια και συνέδρια. Από το 1999 εργάζεται ως ιδιώτης παθολόγος και ως Επιμελήτρια Α΄ στο Κέντρο Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων της κλινικής «Υγείας Μέλαθρον» του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας με κλινικά και ερευνητικά αντικείμενα την υπέρταση, τη δυσλιπιδαιμία, την παχυσαρκία και το κάπνισμα.
Παρακολούθησε το 2ετές σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Βελονισμού Ελλάδος (πρόγραμμα σπουδών πιστοποιημένο από την ICMART) και εφαρμόζει ιατρικό βελονισμό στο ιδιωτικό της ιατρείο με βάση τις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Διεύθυνση Ιατρείου: Κηφισίας 296 & Ναυαρίνου 40, 152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα
Tηλ.: 2106826591, Κινητό Tηλ.: 6932382325
e-mail: irini.skeva@gmail.com

Gallery