YΛΙΚΑ:Για τη σαλάτα:
1 φλιτζάνι ρεβίθια χονδρά, βρασμένα με 2 καρφάκια γαρίφαλα
1 φλιτζάνι κινόα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια
1 αγγούρι
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκκομένο
1 κλαδάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
150γρ. φέτα τρίμμα
Για τη βινεγκρέτ:
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι λευκό
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
½ κουτ. γλυκού μέλι
ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από το μισό
1/3 σκελίδα σκόρδο ξυσμένη στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε στο μεταξύ και τα λαχανικά. Τα πλένετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα ρεβίθια, την κινόα, τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τις πιπεριές σε μια σαλατιέρα. Αλατίζετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε και τη βινιγκρέτ: σε ένα μικρό βαζάκι ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε καλά με καπάκι πριν χτυπήσετε πολύ καλά το περιεχόμενο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λάδι ή λεμόνι ή αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ξανά. Πασπαλίζετε με την φέτα και σερβίρετε αμέσως.