
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα):
-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
-2 φλιτζάνια τσαγιού φύλλα σπανακιού
-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
-200 γρ. λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά
-1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια επιφάνεια κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ανοίγουμε κατά μήκος στη μέση. Βάζουμε κάθε φιλέτο ανάμεσα σε 2 κομμάτια πλαστική μεμβράνη και το χτυπάμε καλά με κάποιο βαρύ αντικείμενο ώσπου να απλώσει και να λεπτύνει, παίρνοντας το σχήμα μιας μεγάλης φέτας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το σκόρδο, τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα. Βάζουμε κάθε ανοιγμένο φιλέτο σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του από ½ φλιτζάνι τσαγιού φύλλα σπανακιού και από πάνω 1 – 2 κ.σ. από την πάστα που φτιάξαμε. Αλατοπιπερώνουμε και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου τυλίγουμε κάθε φιλέτο σε σφιχτό ρολό, σαν καραμέλα, σφίγγοντας καλά το λαδόχαρτο. Στερεώνουμε ένα μεταλλικό σουρωτήρι ή πλέγμα σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια νερό να βράσει. Βάζουμε τα ρολά στο σουρωτήρι και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις το νερό κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε στον ατμό για περίπου 30’. Όταν είναι έτοιμα, ξετυλίγουμε το λαδόχαρτο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε χοντρά φετάκια.
Προετοιμασία: 20’
Μαγείρεμα: 30’
Θερμίδες ανά μερίδα: 365
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!