ΥΛΙΚΑ:
•1/5 λίτρο νερό
•150 γρ. ρύζι μπασμάτι αναποφλοίωτο
•1 κοφτό κ. γ. αλάτι
•1 μύτη του μαχαιριού πιπερόριζα αλεσμένη
•2 μέτριες ρίζες σέλινου ή 3 κομμάτια σέλερι
•4 μέτρια καρότα
•3 φρέσκα κρεμμυδάκια
•2 σκελίδες σκόρδο
•1 αυγό
•χυμό από 1 λεμόνι
•πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το πλυμένο ρύζι με το νερό, το αλάτι και την πιπερόριζα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μετά τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 15 περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό και τα σοτάρουμε με το ρύζι ώσπου να μαλακώσουν. Βάζουμε όσο πιπέρι θέλουμε. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Παίρνουμε ½ φλιτζάνι σούπα από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε πολύ καλά ολόκληρο το αυγό με το μίξερ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε σιγά – σιγά μαζί με τη σούπα που πήραμε προηγουμένως. Στη συνέχεια χύνουμε, ανακατεύοντας ελαφρά, το αυγολέμονο στη σούπα. Σταματάμε το βράσιμο. Σερβίρουμε τη σούπα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!