ΥΛΙΚΑ (6 άτομα):
-1 πακέτο λαζάνια
-650 γρ. κιμά κοτόπουλο
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 μεσαίου μεγέθους καρότα τριμμένα
-1 κ.σ. φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
-1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
-1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό κοπανισμένο
-150 ml κόκκινο κρασί
-1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
-αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
Για την επικάλυψη
-600 ml φρέσκο γάλα
-1 ½ κ.σ. κορν φλάουερ
-200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρότα και το σέλινο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 3’. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το τσίλι και τα ντοματάκια και σιγοβράζουμε για περίπου 10’. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Επικάλυψη: Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλάουερ, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Ψήσιμο: Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς λαδωμένο απλώνουμε μια στρώση λαζάνια, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, άλλη μια στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα κιμά και τελειώνουμε με άλλη μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε το μείγμα για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Ψήνουμε για περίπου 20’ – 25’ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Προετοιμασία : 20’
Ψήσιμο : 20’ – 25’
Θερμίδες ανά μερίδα : 703
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!