ΥΛΙΚΑ:
5 χοντρά καρότα, Μισό φλυτζάνι τσαγιού φακές , 1 γιαούρτι 2%, ¼ κουταλάκι γλυκού κύμινο, ½ κουταλάκι γλυκού σκόνη κόλιανδρου, ½ κουταλάκι γλυκού, μοσχοκάρυδο, ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη, ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι, λίγο πιπέρι, ελάχιστο μπούκοβο (προαιρετικά, αν θέλουμε καυτερή γεύση)
Εκτέλεση:
Σε δύο μικρές διαφορετικές κατσαρόλες βράζουμε ταυτοχρόνως τα καρότα στη μία και τις φακές στην άλλη με το νερό να καλύπτει τα καρότα και να υπερκαλύπτει τις φακές αντιστοίχως
Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, κόβουμε τα καρότα κατά μήκος (σε λεπτές δηλαδή φέτες), ώστε περίπου σε ένα τέταρτο βρασμού να έχουν μαλακώσει αρκετά. Στη δεύτερη κατσαρόλα, μόλις οι φακές αρχίζουν να βράζουν κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να μαλακώσουν, όση ώρα βράζουν τα καρότα.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε, κρατώντας περίπου ένα νεροπότηρο από το ζωμό της κατσαρόλας με τις φακές
Βάζουμε τις φακές και τα καρότα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε αραιώνοντας με λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε, ώστε το μίγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή. Το μεταφέρουμε στη μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και ανοίγουμε χαμηλά τη φωτιά. Μόλις το μίγμα πάει να κοχλάσει, αποσύρουμε και σερβίρουμε με κρουτόν και λίγες φλύδες αμυγδάλου στο κέντρο για ντεκόρ.
Σημ 1.: Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 4 ατομικά μπώλ
Σημ 2.: Η συνταγή παρόλο που δεν χρησιμοποιεί καθόλου έχει ενδιαφέρουσα νοστιμιά. Οσοι δεν μπορούν να το αποχωριστούν, μπορούν να προσθέσουν δύο κουταλιές της σούπας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!