ΥΛΙΚΑ :
250γρ. μέτρια αλεσμένα ωμά αμύγδαλα
1 γεμάτη κ. σ. φρυγανιά ολικής άλεσης τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
4 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό αθάνατου (αλόης)
1 κ.σ. ανθόμελο
4 κομμάτια κατεψυγμένο φύλλο κρούστας
1 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
1 κρόκο αυγού (για άλειμμα)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100γρ. μέλι
χυμό ½ λεμονιού
½ κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα (αφήνοντας 2 κ. σ. από αυτά για το τέλος) με τη φρυγανιά και την κανέλα.
-Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό αθανάτου και το μέλι και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα αμυγδάλου και φρυγανιάς.
-Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα – ένα τα φύλλα κρούστας, αφού προηγουμένως τα ξεπαγώσουμε, και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα ίδιου μεγέθους.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
-Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
-Βάζουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στο φούρνο, στη μεσαία σκάλα, στους 180ο C, για 30 λεπτά.
-Για το σιρόπι, ανακατεύουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα ζεσταίνουμε ελαφρά.
-Βγάζουμε το ρολό αμυγδάλου από το φούρνο, το τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι και το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
-Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενη πιατέλα.
Καλή Επιτυχία!