1 μικρό άσπρο λάχανο
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
5 μέτρια καρότα
2 κόκκινες πιπεριές
1 μέτρια ρίζα σέλινο
2 κ.σ. φυλλαράκια σέλινου ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης
½ κ.σ. μηλόξιδο
- Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο, το πλένουμε, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, το χωρίζουμε στα τέσσερα και το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
- Βάζουμε το λάχανο σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο.
- Κόβουμε τις άκρες από τα καρότα, τα βουρτσίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα τρίβουμε σε μέτριες λωρίδες.
- Πλένουμε την πιπεριά, τη στεγνώνουμε, τη χωρίζουμε κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
- Καθαρίζουμε τη ρίζα του σέλινου, την πλένουμε την κόβουμε σε μικρές λωρίδες και τη ρίχνουμε μαζί με τα καρότα και την πιπεριά στο λάχανο,
- Ανακατεύουμε τα φύλλα του σέλινου και το μαϊντανό μέσα στη σαλάτα, περιχύνουμε με λάδι και ξίδι και αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη για 15 περίπου λεπτά.
Αυτή η σαλάτα διατηρείται σκεπασμένη στο ψυγείο για δύο ημέρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!