ΥΛΙΚΑ:
2 μπανάνες
2 γιαούρτια με 0% λιπαρά
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ασπαρτάμη σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ (προαιρετικά):
8 κουταλιές γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές άγλυκο κακάο
2 σταγόνες «εσάνς» καφέ
4 κουταλιές ασπαρτάμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Καθαρίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κομμάτια και βάλτε τις στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
-Προσθέστε το χυμό του λεμονιού, τα γιαούρτια και την ασπαρτάμη και αναμείξτε ξανά με το μπλέντερ.
-Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι η κρέμα να παγώσει, αλλά να μη γίνει πολύ σκληρή.
-Ρίξτε ξανά την παγωμένη κρέμα στο μπλέντερ και αναμείξτε την, ώσπου να σπάσουν οι κρύσταλλοι του πάγου και να γίνει μια αφρώδης κρέμα.
-Βάλτε ξανά την κρέμα στο μεταλλικό σκεύος και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 1,5-2 ώρες.
-Αν δείτε ότι η κρέμα είναι πολύ σκληρή, 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε βγάλτε την από την κατάψυξη και φυλάξτε τη στην ψύξη.
-Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα, τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπήστε τα καλά.
-Βάλτε τη σάλτσα σε μια σαλτσιέρα και συνοδέψτε με αυτήν το επιδόρπιο.
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, για αυτό και έχουν αντιϋπερτασικές ιδιότητες.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 10 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 3 ώρες
ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 173 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΛΙΠΟΣ: 3 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: 12 ΧΙΛΙΟΣΤΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!