ΥΛΙΚΑ:
500γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης ή πένες, 2,5 λίτρα νερό, 1 κοφτή κ. σ. αλάτι, 200 ml κρέμα γάλακτος light, 200γρ. καπνιστό σολομό, 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το νερό με το αλάτι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, για να πήξει.Τεμαχίζουμε τον καπνιστό σολομό σε λεπτές λωρίδες, τον προσθέτουμε μαζί με τον άνηθο στην κρέμα γάλακτος και απομακρύνουμε τη σάλτσα από την εστία. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατόνερο για 8 περίπου λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. από τη σάλτσα. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!