ΥΛΙΚΑ:
•500γρ. μακαρόνια ολικής άλεσης
•4 κ.σ.κεφαλοτύρι τριμμένο
•1 κ.σ.ελαιόλαδο
•2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•500γρ.κιμά κοτόπουλο
•150γρ. κόκκινο κρασί
•1 κ.γ. δεντρολίβανο
•½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•6 κ.σ. ντοματοπολτό
•3 μέτρια καρότα
•1 σελινόριζα
•1 κ.σ. σιρόπι σφενταμιού
•½ κ.γ. κανέλα
•2 κ.σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψήνουμε με τον κιμά σε χαμηλή φωτιά.
-Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
-Καρυκεύουμε με δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
-Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και τα καρότα, τα τρίβουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, το σιρόπι σφενταμιού και την κανέλα και ανακατεύοντας περιστασιακά τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι, για 20 περίπου λεπτά.
-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 3 λίτρα νερό, το αλατίζουμε, το ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά και τα περνάμε από σουρωτήρι.
-Βάζουμε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!