ΥΛΙΚΑ :
300γρ. τριμμένα καρύδια
3 κρόκοι αυγών
150γρ. συμπυκνωμένο χυμό αθάνατου (αλόης)
1 κ.σ. ρούμι
2 κ.σ. ψιλό αλεύρι ολικής άλεσης φρεσκοαλεσμένο
1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. πιπερόριζα σκόνη
1 κ.γ. μπέρμπον βανίλια
5 ασπράδια αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους, το χυμό αθάνατου και τα τριμμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πιπερόριζα και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα καρύδια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τα βάζουμε στο μείγμα και τοποθετούμε την καρυδόπιτα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα της επιλογής μας.
- Ψήνουμε στη δεύτερη σκάλα από κάτω, στους 200οC για 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!