ΥΛΙΚΑ:
-10 αγκινάρες
-8 μικρά κρεμμύδια
-1 μάτσο άνηθο
-4 μέτρια καρότα
-8 μικρές πατάτες
-1 κ.σ. αλεύρι μαλακό
-Αλάτι, πιπέρι
-Λάδι
-Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε νερό με αλάτι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε ελαφρά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τέλος τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια για να βράσουν ευκολότερα. Δένουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε ολόκληρο. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα νερό και όταν βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσέχοντας οι αγκινάρες να έχουν το κοτσάνι προς τα πάνω. Όταν κοντεύουν να βράσουν προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι. Σε ένα μικρό δοχείο ρίχνουμε κρύο νερό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ώστε το μίγμα να αραιώσει. Όταν το μίγμα γίνει αρκετά αραιό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρά για να πάει παντού και να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε πιπέρι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!